top of page
verksted.jpg
Erik hjelper deg med alle våre verkstedtjenester
På vårt verksted er bilen din i trygge hender
Informasjon

Vær trygg på god service

Rakkestad Autosenter AS er et autorisert bilverksted i MECA-kjeden. Vi har både kompetanse og utstyr for å utføre samme service og reparasjon som et merkeverksted. Vi har også godkjenning for periodisk kjøretøykontroll (EU-kontroll) hvor vi utbedrer eventuelle feil og sender papirene direkte til Statens Vegvesen for deg. Hos oss utføres fagmessig arbeid med høy kvalitet på alle bilmerker til avtalt tid og riktig pris!

godkjent-av-statens-vegvesen.png
Emblem_ELbil.png

Vi er et MECA-sertifisert el- og hybridverksted som betyr at vi har utstyr og kompetanse spesielt rettet mot biler med elmotorer. Dette betyr at vi også har ladefasiliteter på eiendommen.

Hos oss kan du få utført følgende verkstedtjenester:

 • Periodisk kjøretøyskontroll (PKK)

 • Generell service og/eller reparasjon

 • Bremser

 • Air condition

 • Hjulstillingskontroll

 • Bilglass

MECA-konto
meca-logo.png

-konto

Hent bilen på verksted uten å betale!

Vi i Meca har gleden av å kunne tilby deg en MECA-konto. Med en slik konto får du et eget MECA-kort som kan benyttes på alle MECA-verksteder rundt om i hele landet.

 

Fordeler med MECA-konto:

 • Kontoen er helt gratis

 • Ingen årsavgifter

 • Inntil 60 dagers rentefri kreditt (fri måned + 30 dager)

 • Inntil 24 måneders rentefri avbetaling

 • Gjelder hele landet

MECA-Kort.jpg

Med et MECA-kort i lommeboken kan du føle deg trygg. Du bestemmer selv hvordan og når du vil betale, og uventede utgifter behøver ikke bety at månedens økonomiske planlegging ryker. Generøse vilkår som 60 dagers avgiftsfri kreditt og 24 måneders rentefri avbetaling gjør MECA-kortet til et gunstig betalingskort som du kommer til å få stor glede av. Søk med en gang her – deretter er du klar til å handle.

Biler koster penger, også i form av reparasjoner og service. Iblant kan du planlegge verkstedbesøket, andre ganger kan behovet komme brått på. Så i stedet for å bli overrasket av uventede oppgaver, kan du nå fordele kostnadene og skaffe deg bedre planlegging med MECA-konto. En måned etter at du har hentet bilen kan du velge å betale hele beløpet uten renter, eller fordele betalingen på tre måneder. Kontoen er selvfølgelig helt gratis uten årsavgifter!

Pristabell
Meca-konto-tabell.jpg
EU-kontroll
Bakgrunn1.jpeg

Periodisk kjøretøyskontroll

Vi utfører periodisk kjøretøyskontroll (PKK) eller EU-kontroll på alle biler opp til 7500kg. Det er bileiers eget ansvar å sørge for at bilen er godkjent i tide!

Husk at fristen nå er endelig som betyr at bilen må framvises for kontroll og eventuelle feil og mangler må være utbedret og etterkontrollert før fristen.

Lurer du på når du må kontrollere bilen din?

Sjekk det ut på vegvesenets hjemmesider.

Formålet med en PKK er å gi landet en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Det er nok godt for alle å vite at når man møter en bil så skal den være i god teknisk stand.

div rep.jpg
Service

Service & reparasjon

Å ta regelmessig service i henhold serviceprogrammet og reparere mangler når de oppstår er avgjørende for sikkerheten i din bil. Uansett hvilket bilmerke du har, kan du trygt levere bilen til et MECA-verksted. Å ta en service hos oss med en bil som fremdeles har nybilgaranti beholder garantien på bilen.

 

Våre mekanikere har kompetanse og utstyr til å utføre service og reparasjoner på alle bilmerker. Alt arbeid utføres i henhold til bilens service- eller bilprodusentens reparasjonsanvisninger, og naturligvis med full garanti i følge forbrukerkjøpsloven.

feilsøking.jpg

Alle MECA-verksteder er godkjent bilverksted av Statens Vegvesen.
Godkjenningen reguleres av forskrift om kjøretøyverksted, fastsatt av Vegdirektoratet. Forskriften stiller strenge krav til både lokaler, teknisk utstyr, kompetanse, og kvalitetsstyringssystem.

Veihjelp

MECA Veihjelp

veihjelp.jpg

Når du tar service på et MECA-verksted følger alltid MECA Veihjelp med i ett år. For deg som bileier er det viktig å vite at du kan ferdes trygt rundt i egen bil, uten fare for at den skal stoppe opp. Det kan allikevel være mange årsaker til at man noen ganger er uheldig og får et stopp. Da er det spesielt viktig at bilen er dekket av MECA Veihjelp som sikrer at både du og bilen din blir plukket opp - kostnadsfritt.

Er du uheldig og får en teknisk feil, går tom for drivstoff, punkterer, mister nøkkelen eller låser deg ute av bilen - så kommer vi og hjelper deg. Vi frakter både deg og bilen din til nærmeste verksted - uten kostnad. 

Med MECA Veihjelp får du hjelp hele døgnet - alle dager. Du skal være trygg som kunde på et MECA-verksted.

MECA anbefaler at du tar årlig service på bilen din. På denne måten legger du forholdene til rette for at bilen skal ha optimal drift og vedlikehold.

MECA-veihjelp.jpg
Bremser
Bakgrunn8.png

Bremser

Feil på bremseanlegget reduserer bremseeffekten betydelig!

Tykkelsen på  bremseskiven er av stor betydning for bremsekapasitet og sikkerhet. En tynn bremseskive kan føre til at temperaturen fort blir for høy, med tap av friksjon og avleiringer på bremseflaten.

 

Bremser som ikke fungerer som de skal medfører ekstremt stor risiko for alvorlige ulykker.

Rakkestad Autosenter AS utfører reparasjon av slitte bremsklosser, rustne/slitte bremseskiver, piping/skraping ved brems, håndbrekk, skift av bremserør, skift av bremsepumper og calipere med mer.

bremser.jpg
Air condition

Air condition & klimaanlegg

Vi er nok alle glade for et godt inneklima i bilen under hvilken som helst kjøretur. Klimanlegget i bilen din trenger jevnlig vedlikehold. Det anbefalte er hvert år. Systemet trenger ofte en etterfylling av kjølemiddel og olje, fjerning av fuktighet og partikler.

Innvendig i bilen kreves oftere vedlikehold. Fuktighet og temperaturer vil skape gode vekstforhold for bakterier og mikroorganismer. Dette vil føre til ubehagelig lukt og dårlig luftkvalitet. Vi utfører flere typer desinfisering og rens av systemet. Ved havari på systemet har vi gunstige priser på de fleste komponenter.

AC.jpg
Hjulstilling
Bakgrunn3.jpg

Hjulstillingskontroll

For å unngå dekkene slites skjevt etter bytte av deler i hjulopphenget kreves det justering av hjulvinkler med hjelp av en hjulstillingskontroll.

Andre hensikter med en hjulstillingskontroll er ved heving eller senking av et kjøretøy ved hjelp av heve- eller senkesett som skal godkjennes. Da kreves det dokumentasjon på utført hjulstillingskontroll på verksted som må vises fram på trafikkstasjonen.

Ved å ta hjulstillingskontrollen hos oss får du selvfølgelig med deg riktig dokumentasjon på utført kontroll.

hjulstillingskontroll.jpg
Girkasseservice
Bilglass

Girkasseservice

Å "flushe" girkassen er å gi den en fullstendig rens innvendig ved å kjøre olje kontinuerlig gjennom girkassen med hjelp av en maskin. Dette fjerner alt av små partikler som sakte bygger seg opp ettersom girkassen slites. Jo mer partikler, jo fortere slites det! Dette har også potensiale til å forbedre bilens automatgiring.

Ta kontakt for pris på service på din bil.

flushing_automatgearkasser[1].jpg
Kontakt oss

Bilglass

Med GlassDrive som vår samarbeidspartner har vi muligheten for å drive med alt innen bilglass. Vi reparerer og bytter alle typer bilglass.

bilglass.png

Steinsprut

Får du en steinsprut kan vi reparere denne fullstendig kostnadsfritt om bilen har kasko- eller delkaskoforsikring. En steinsprut er det viktig å få reparert fortest mulig da disse kan sprekke videre og føre til at hele ruten må byttes.

Kalibrering

Kalibrering og justering av diverse kameraer og sensorer som eventuelt skulle sitte i frontruta blir gjort ved behov i henhold til produsentens anvisninger.

steinsprut.png
bottom of page